NL EN

Wij recyclen uw plastic afval tot kwalitatief maalgoed

360 Recycling is gespecialiseerd in het bewerken van post- industriële en post-consumer kunststof reststromen. Door onze jarenlange samenwerkingen met vaste recyclelaars hebben we de beschikking over moderne machinelijnen waarmee de kunststoffen vermalen worden tot maalgoed en/of basisgrondstof voor onze eigen 360 Plastics blend-operatie en de kunststofverwerkende industrie.

Inzamelen

360 Recycling ontzorgt als het gaat over uw kunststof reststromen. Wij zamelen vrijwel alle soorten thermoplasten in vanaf 2000 kg. Denk daarbij aan productieafval, spuitgietproducten en post-consumer afval. Of u nu het afval zelf aanlevert of dat wij het afval ophalen via onze vaste transporteurs, samen met u zoeken wij naar de beste oplossing

Verwerken

Het verwerkingsproces bestaat uit verschillende stappen. Allereerst starten we met een analyse waarbij we de materiaalsoort bepalen en bekijken wat de chemische en fysische eigenschappen zijn. Na deze eerste stap worden de verschillende materiaalsoorten en/of kleuren van elkaar gescheiden.

Vervolgens worden de gesorteerde kunststoffen geschredderd en vermalen tot een gelijkmatige korrelgrootte. Tijdens het verkleiningsproces worden alle stofdeeltjes en metalen uit het maalgoed gescheiden. Door middel van diverse moderne productielijnen zijn we in staat om een zuiver eindproduct aan te bieden wat zeer geschikt is als grondstof voor vele producten.

 

Schermafbeelding 2020-01-22 om 14.10.25

100% Re-granulaat  – Tilburg

Maalgoed

Als maalgoed leveren we in diverse soorten, maten en kleuren. Ook kunnen we vele type kunststoffen leveren: onder andere PE, PP, PS, PC, PA, PMMA, ABS en op aanvraag diverse andere kunststoffen. Wij leveren uitsluitend maalgoed van hoge kwaliteit uit 100% gerecycled kunststof!
Dit maalgoed kan direct ingezet worden als grondstof voor spuitgiet en extrusie doeleinden. Of, nadat deze zorgvuldig zijn gegranuleerd, dienen dit als input-materiaal voor onze 360 Plastics blending operatie.  Met onze vaste transporteurs staan wij nationaal en internationaal garant voor snelle inzameling en levering.

Standaard leveren wij in onze unieke 100% gerecyclede Big bag; de GreenBag!

Contact